המעין
'פקוד יפקוד'... / דבר העורך
'פקוד יפקוד'...
ספר בראשית מסתיים וספר שמות מתחיל בהבטחה שעברה מפה לאוזן במסורת בני ישראל, והיא הייתה הסימן לגאולה, שה' פקוד יפקוד את עם ישראל ויוציאם מצרה לרווחה. אומר על כך רבי אליהו מזרחי (גור אריה שמות ג, יח עם קיצורים): 'ויש לדקדק למה היו נגאלים בלשון "פקוד פקדתי" דווקא. ויש לומר כי מילת "פקד" משמש לרעה ולטובה, וכאשר נגאלו הייתה הגאולה הזאת על ידי שהוא משלם רע לעוברי רצונו וטוב לראויים לו, כי הנה פרע למצרים על כל רעתם ושילם טוב לבני האבות אשר התהלכו לפניו. וזאת הפקידה היא המידה הגדולה והרמה, יש פקידה בשמים ויש פקידה לארץ, יש פקידה לפורענויות ויש פקידה לשלום. ולכך נגאלו בלשון פקד, שהפקידה משמשת לכל'.
גם בימים אלו ה' פוקד אותנו, אי אפשר שלא לראות את זה מול העיניים, בדרכים שונות שלא העלינו על דעתנו, ובניסים ונפלאות שלא חלמנו עליהם. הימים ההיסטוריים שאנו חיים בהם רצים קדימה, ומקרבים אותנו במהירות הבזק לקראת קיום נבואות הנביאים בשלמות, לטוב לנו. אבל כדברי הרא"ם הנ"ל לפקידה הזו יש לפעמים צדדים מסובכים ואפילו כואבים, ואת הכל אנו מקבלים בחבילה אחת. יהי רצון שנמשיך לראות ניסים ונפלאות כימי צאתנו ממצרים ואף יותר, ושכל המהלכים העולמיים והארציים שסביבנו, ואפילו המאבקים שבתוכנו, יבשילו לצמיחת הגאולה השלמה במהרה בימינו.
לפני המנויים והקוראים נמצא שוב גיליון מגוון שכולל בירורים הלכתיים, ספרותיים והיסטוריים, ומשלב בין כותבים תלמידי חכמים וחוקרים תורניים ואוהבי תורה מכל הסוגים. אנו תורמים בו את תרומתנו הצנועה לחיזוק האהבה והאחווה והרעות וההערכה ההדדית בין חלקי העם אוהבי התורה והארץ, ומקווים יחד שבקרוב נשמע את המבשר מבשר ואומר 'פקוד פקדתי אתכם'. בעזהי"ת.
הק' יואל